Internationalt

Verdenspremiere!
Den 29. ISGF Verdenskonfeence afholdes digitalt

En førstegangshændelse er lige om hjørnet:  ISGF’s verdenskonference, der var planlagt til at finde sted i Madrid i 2020 – så i 2021 – så i februar 2022 bliver nu afholdt digitalt.

I stedet for at måske 400 gildebrødre fra de fire verdenshjørner skulle mødes og udveksle ideer og tanker og opleve ting sammen for derefter på selve ’verdenstinget’ at vælge nye medlemmer til Verdenskomiteen, optage nye medlemmer og se beretninger fra alverdens lande, bliver det til, at 1 repræsentant fra hvert af medlemslandene kommer til at titte frem i de små firkanter på en computerskærm, som vi nu har lært at vænne os til!

Så alt det, der normalt fylder fem dage, bliver nu kogt ned til 2 x 90 minutter.  Men det ER stort. Og det er et stort eksperiment for en så forholdsvis lille organisation som vores!

Vi skal gennem punkter, som vi kender fra vores eget landsgildeting: Godkende ledelsesberetningen. Stemme om vedtægtsændringer. Vælge tre medlemmer af Verdenskomiteen i stedet for de tre, der går af efter tur.

Nye medlemmer af Verdenskomiteen
Der bliver kampvalg – idet der er fire kandidater: Fra Portugal, Curaçau, Tunesien og Ghana!

Nye medlemslande – og et, der må sige farvel
Vi skal byde 12 nye medlemslande velkomne som fuldgyldige medlemmer. Mange af landene kommer fra ’den vestlige halvkugle’ Sydamerika.  Det er et kontinent, hvor gildearbejdet er relativt nyt, og det bliver derfor spændende at følge.

Vi skal også sige farvel til Tyrkiet, der ekskluderes, da de ikke længere opfylder kravene til medlemskab. Ungarn har meldt sig ud, da medlemstallet er faldet til under 60.

Sidste:

Næste verdenskonference – Madrid 2024?
Spanien / Madrid ikke har mistet modet og tilbyder at afholde konferencen, hvilket også er accepteret, så alt deres forarbejde ikke er spildt.

ISGF kalender

Du kan nå det endnu!

Det er frem til 1. marts stadig muligt at tilmelde sig NBSR-træffet på Island sig. Læs mere og følg dette link: https://sites.google.com/view/nordic-baltic2022/nordic-baltic-2022

Er du interesseret og/eller har du spørgsmål, så kontakt IK Birthe Ømark (ik@sct-georg.dk / tlf. 40155191). Vi kigger i øjeblikket på de praktiske rejseforhold.

Der er masser af udflugter i dette spektakulære hjørne af Island og ellers fornøjeligt samvær. Der er ingen planlagte gruppearbejder, men fokusområdet bliver “Gilderne i fremtiden” – og det skal 10 friske spejdere fra medlemslandene hjælpe os med gennem et Ungeseminar.

Det er aftalt, hvert deltagerland inviterer hver to spejdere under 50 år med. De skal deltage i aktiviteterne som os andre, men de skal også sammen drøfte, hvordan et spejdergilde, som de gerne vil være med i, kunne se ud.

Det bliver spændende, hvad de kommer frem til og om de kan hjælpe os til at sikre en fremtid på en helt ny måde.
Vi har en kandidat fra Det Danske Spejderkorps klar og arbejder på at finde en fra KFUM-spejderne.

Arbejdet skrider fremad. Vi har nu udgivet to nyhedsbreve, som er distribueret over hele Europa. De kan hentes HER.

Hovedtemaerne er Togetherness – Inspiration – Sustainability. Der bliver lagt særlig vægt på bæredygtighed både i bred forstand og i forhold til vores dagligliv. Vi er lidt stolte over, at hovedtaleren på det område er Connie Hedegaard.

Temaet Togetherness – Fællesskab understreges i den grad ved at afholde konferencen næsten som var det et ophold på en seniorhøjskole! Prisen er også i samme niveau.

Vi lukker løbende op for godteposen – så følg med på konferencens eget websted sct-g.dk/isgf-euro2023/

NBSR nyhedsbreve

NBSR (Nordisk Baltisk Subregion) udsender nyhedsbreve to gange om året (juni og december). I nyhedsbrevene kan du læse om gildeaktiviteter i de øvrige nordiske lande og i Litauen.