Verdenskonference ændres til en onlinekonference

Den 29. verdenskonference er to gange blevet udsat, først til august 2021 og derefter til februar 2022. Nu meddeler  ISGF’s verdenskomité, at mange lande fortsat ikke tillader rejser til Madrid, hvor konferencen skulle holdes.

Det er derfor besluttet, at konferencen i stedet og i samme tidsrum holdes som en onlinebegivenhed.

Du kan hente beskeden fra verdenskomitéens formand, Zalillah Mohd Taib, ved at klikke på knappen herunder.

Tænkedag 2021

22. februar

Kære venner

Siden 1926 er Sir Robert og Lady Olave Baden-Powells fælles fødselsdag verden over blevet markeret som World Thinking Day, Tænkedag – en dag med internationalt venskab, hvor alle spejdere mødes for at fejre, reflektere og arbejde for bevægelsen og for vores forpligtelse til at skabe en bedre verden.

Det har været et vanskeligt år for 2020, men vi bør være taknemmelige for den tid, det har givet os. 2021 kan blive endnu et udfordrende år, men vi håber, at så længe vi alle står sammen, kan vi møde alle de udfordringer, vi står over for. Da Covid-19-pandemien startede i 2019, blev spejdere hårdt ramt på mange måder i deres liv på grund af nedlukninger, social isolation, stilstand i løn og uddannelse m..m. Alligevel har spejdere verden over vist modstandsdygtighed og har været i frontlinjen for COVID-19-indsatsen.

Temaet for World Thinking Day 2021 er ‘Peace Building’. Siden 1907 har fredssagen været en af de centrale mærkesager for alle spejdere, og det er stadig vigtigt og relevant i dag. Vi kan være længere fra hinanden på denne Tænkedag, men vi kan stå stærke sammen om fredssagen.

Derfor vil jeg gerne benytte lejligheden til at lykønske World Association of Girl Guides & Girl Scouts (WAGGGS) og World Organization of the Scout Movement (WOSM) for at være nomineret til Nobels fredspris i 2021 og anerkende de fremragende bidrag fra spejderne og fra hundreder af millioner af unge til at skabe en varig fredskultur i deres samfund i mere end et århundrede.

ISGF’s verdenskommite og ISGF’s World Bureau vil gerne takke jer alle for den største støtte og forståelse i løbet af året, og vi lover at spille vores rolle godt for at gøre betydelige og meningsfulde fremskridt for bevægelsen. Lad os ikke kun fejre Founder’s Day & World Thinking Day, men også alle de små gevinster undervejs.

På vegne af ISGF World Committee og World Bureau, ønsker jeg jer alle Happy Founder’s Day og World Thinking Day.

Zalillah Mohd Taib
Formand ISGF World Committee

(frit oversat fra det engelsksprogede budskab)

ISGF begivenheder

25. oktober – Fellowshipday

Verden over markeres dagen, hvor gildebevægelsen for alvor blev international, og hvor den internationale overbygning (i dag ISGF) blev grundlagt. Besøg ISGF’s websted her.

I Danmark holdes der typisk fellowship-gildehaller med et internationalt indhold, og hvor årets fellowhipbudskab læses fra højsædet.

Du kan hente de senere års fellowshipbudskaber her.

NBSR-træf udsat

Træffet i Nordisk Baltisk Subregion, som skulle have været afholdt i Island i maj/juni 2021, er udsat til 26.-30. maj 2022.

NBSR-newsletter

NBSR nyhedsbreve

NBSR (Nordisk Baltisk Subregion) udsender nyhedsbreve to gange om året (juni og december). I nyhedsbrevene kan du læse om gildeaktiviteter i de øvrige nordiske lande og i Litauen.