På Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg havde Sct. Georgs Gilderne i Danmark et godt tilbud til jobberne: Lej dig ind i HOTELT.

“Jobbere” var hjælpere, som ikke hørte til en spejdergruppe, men som deltog i lejren og løste en lang række praktiske pågvaer. I alt deltog knap 4.000 jobbere i lejren, hvoraf nogle havde lejet sig ind i Sct. Georgs Gildernes HOTELT.

Tilbuddet var målretteret jobbere, der gerne ville bo på lejren, men som ikke kunne eller ville medbringe eget telt. HOTELT-konceptet er, at Sct. Georgs Gilderne opstiller telte, som man kan leje sig ind i – præcis som man kender fra hoteller. At det var en god idé fik man bevis på, idet da lejren toppde, var alle 48 sovekabiner i HOTELT beboet.

Teltene

Sct. Georgs Gilderne havde valgt 55°Nords ”Letvægt Patruljetelt XXL” til Hoteltet. Til normalt spejderbrug er det et telt til 10-12 voksne fordelt i to sovekabiner. På  Spejdernes Lejr 2017 var sovekabinerne efter behov udstyret med to feltsenge eller tre liggeunderlag.

Hvad kostede det?
Der var to forskellige ordninger:

  1. Telt/kabine med to feltsenge til 200 kr./døgn (vil kunne lejes af en enkelt person)
  2. Familietelt (to kabiner og to feltsenge samt liggeunderlag) til 350 kr./døgn (til familier m. børn)

Morgenmad var med i jobbergebyret og blev som andre måltider indtaget i Øens (jobbernes underlejr) kantine.

Vi sætter spor
“Vi sætter spor” var lejrens slogan, og lejrens vartegn sætter da også spor fremover.  Den 12 meter høje støvle, bygget op omkring et stålskelet, bliver stående som udkigstårn og overdækket grillhytte.

Åbningsdag -1: HOTELT-området tager form. “Værelsesfløjen” (de gule telte i baggrunden) er ved at være på plads – 24 telte i alt.

Åbningsdag -1: Så er indgangsportalen oppe, og der holdes rejsegilde.

Åbningsdag: Så går det løs. Spejderne begynder at ankomme. 37.000 spejdere. 90 busser i timen. Afvikles problemfrit. Imponerende.

Dag 2: Skybrud. Der pumpes. Spejderne tager det med ophøjet ro.

Dag 3: Så er der gang i jernalderaktiviteterne. “Kunder” i butikken.

Dag 3: Royalt visit: HKH princesse Benedikte besøger HOTELT.

Vi har sat spor. Luftfotoet er taget nogle få dage efter lejren, og man kan tydeligt se, hvor teltene har stået. I løbet af et par uger vil disse spor være væk, men trods spejdernes store omhu med at aflevere pladsen “sporløs” går der et par år, før naturen har fjernet de sidste spor.

Klik her og se TV Syds udsendelse herom.