Historie og værdierMedlemsbladet “Sct. Georg”Aktiviteter i Sct. Georgs GilderneInternationaltHER FINDER DU OSGildehuse og hytterMEDLEMSSIDE – KRÆVER KODEEuropakonference planlægning – kræver kodeHotelt på Spejdernes LejrUdvalg og ledelseVedtægterKalender

Ferielukket

Landsgildekontoret
holder påskeferie fra
fredag 31. marts
til og med
mandag den 10. april

Følg med i “timen”

Forberedelserne til Europakonferencen i 2023 er i fuld gang. Sct. Georgs Gilderne i Danmark er vært, og konferencen finder sted på Ranum Efterskole i Himmerland.

Du kan følge med i arbejdet ved at besøge konferencens eget websted www.sct-g.dk/euro2023. Der kan du også finde de nyhedsbreve, der udsendes op til selve konferencen.

Klik på konferencelogoet herover.

Nyt om Fredslyset

Tirsdag den 22. november om aftenen vil der være et arrangement i Roskilde.
Onsdag den 23. november om formiddagen vil Fredslyset blive sendt afsted som en stafet fra den katolske Vor Frue Kirke i Aarhus.
Både i Roskilde og i Aarhus er alle velkomne til at hente sit eget Fredslys.
.

Læs mere

Sct. Georgs Gilderne er en bevægelse, der sigter mod personlig udvikling for medlemmerne, og som bl.a. deltager aktivt i forskellige humanitære opgaver både lokalt, nationalt og internationalt. 

Fra spejdernes verden til gildernes…

Naturoplevelser og fællesskab er noget af det vi husker fra vor spejdertid. Naturoplevelser og fællesskab oplever vi igen i naturlaugene. Sammen med andre gildebrødre.Vi knytter forbindelsen bagud til spejdertiden.

Ideen bag naturlaug

Gennem naturlaugene kommer man ud i naturen året rundt. På traveture i grønne omgivelser, ofte ledsaget af en sagkyndig guide. Man lærer sin landsdel rigtig godt at kende. Akkurat som man også lærer gildebrødre fra andre gilder at kende.

Ikke kun for gildebrødre

Selv om man ikke er medlem af Sct. Georgs Gilderne, kan man godt deltage i nogle af naturlaugenes ture. Besøg naturlaugenes hjemmeside, hvor du bl.a. kan finde kontaktadresser og programmer.

ReachOut
– gildernes “spejderhjælp”

Vi vil hjælpe unge piger på Sri Lanka med at passe deres skolegang, så de kan løfte sig selv og deres kommende familier ud af fattigdommen.

Sammen med vores spejderkontakter i Sri Lanka vil vi hjælpe pigerne med at komme i skole de dage, de har menstruation.

Ligesom her i Danmark er det nærmest tabu ……

Læs mere

Fellowshipdag

Gilder over hele landet fejre i dagene omkring den 25. oktober fellowshipdag – dagen, hvor den internationale gildeorganisation blev grundlagt. Det skete i 1953 i Lucerne i Schweiz.

Der udsendes hvert år et fellowshipbudskab. Du kan hente det seneste Fellowshipbudskab her.

Samarbejdspartnere

Sct. Georgs Gilderne i Danmark består af lidt mere end 150 lokale gilder fordelt over hele Danmark. Vi er godt 3.000 medlemmer, men vi vil gerne være flere.